Δ2 Ξεχωριστό !!!

Δ2  Ξεχωριστό !!!

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ετικέτες για το λάδι!


Στο μάθημα της ΓΛΩΣΣΑΣ  ολοκληρώσαμε  το κεφάλαιο  για την ΕΛΙΑ και κατασκευάσαμε  στην ώρα των τεχνικών τις  δικές μας  ετικέτες  για  συσκευασίες λαδιού.Ελπίζουμε να σας αρέσουν!










Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ένας μελισσοκόμος στην τάξη μας!

(Ανάρτηση  του δασκάλου  Λάμπρου  Κώστα)

Μελετώντας  τα ασπόνδυλα  ζώα στην τάξη μας και βλέποντας το μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών μας  για τα  κοινωνικά έντομα, τις μέλισσες, αποφασίασμε και ζητήσαμε από τον κύριο Κώστα  Γκούρα -γονέα  μαθητών  του σχολείου μας  κι ερασιτέχνη μελισσοκόμο, να μας μιλήσει για τα μελίσσια του.


Ο κ. Κώστας  Γκούρας

               Σήμερα ,Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 ,στις 11:45 πμ το τμήμα μας , μαζί με το άλλο τμήμα της Δ΄τάξης του σχολείου μας κατεβήκαμε στο γυμναστήριο, όπου μας μίλησε ο κ. Γκούρας  για τις μέλισσες, τις συνήθειές τους , την κυψέλη, την παραγωγή κι εξαγωγή  μελιού και βασιλικού πολτού, τις ασθένειες των μελισσών και την μετακίνηση των κυψελών προς αναζήτηση ανθοφορίας.
Μαζί του έφερε και το βασικό εξοπλισμό ενός  μελισσοκόμου: κυψέλη, πλαίσια  ενσύρματα, πλαίσια με κερί και πλαίσια με μέλι καθώς και εργαλεία  όπως το ξέστρο, το καπνιστήρι(γεμάτο με πευκοβελόνες),τη μάσκα και τα γάντια του.

Μιλώντας  για τα εργαλεία  του μελισσοκόμου

Μια κυψέλη -μισοκαμμένη  στο εσωτερικό της για λόγους απολύμανσης

Καπνιστήρι και  πλαίσιο

Φορώντας  τη μελισσοκομική μάσκα

Μικρός "μελισσάς" με μάσκα και καπνιστήρι

Τα παιδιά μας άκουγαν με μεγάλο ενδιαφέρον  τον κ. Γκούρα .Έπιασαν στα χέρια τους τα διάφορα μελισσοκομικά υλικά κι εργαλεία, δοκίμασαν μέλι κατευθείαν από την κυρήθρα κι έθεσαν τα ερωτήματά τους.








Στο τέλος, ο κ. Γκούρας , με τη βοήθεια των δύο παιδιών του (Χρήστου και Βασίλη),μοίρασε στους μαθητές και στους δασκάλους κερί και μέλι από τα μελίσσια του.Η παρουσίασή του ήταν εξαιρετική κι επέφερε γνώσεις αλλά και μεγάλη χαρά στους μαθητές μας.Ευχαριστούμε πολύ!!!



Λεξικό περιβάλλοντος

(Ανάρτηση  του δασκάλου Λάμπρου Κώστα)


Στα πλαίσια του μαθήματος της μελέτης περιβάλλοντος  (ενότητα 3 : Η ΦΥΣΗ  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ : Φυσικό περιβάλλον και προστασία) φτιάξαμε στην τάξη , αφού χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες,λεξικά περιβάλλοντος.Κάθε ομάδα , κατά την εξέλιξη των μαθημάτων της ενότητας , έχει αναλάβει να ενημερώνει το λεξικό με τις νέες λέξεις και όρους που μαθαίνουμε στο μάθημα.Οι ομάδες μας έχουν και  ονόματα:

1) "Η ομάδα που πετάει"
2) "Τέσσερις  κεραυνοί"
3)"Τα  αστέρια"

Ας  δούμε  τα λεξικά μας...

Η  ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ


ΤΕΣΣΕΡΙΣ   ΚΕΡΑΥΝΟΙ

ΤΑ   ΑΣΤΕΡΙΑ
  Οι  ομάδες μας  επι το έργον....


Η  ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ

ΤΑ   ΑΣΤΕΡΙΑ

ΤΕΣΣΕΡΙΣ   ΚΕΡΑΥΝΟΙ

Ταυτότητες, παρακαλώ!

(Ανάρτηση του δασκάλου Λάμπρου Κώστα)

Στα πλαίσια  του μαθήματος της μελέτης περιβάλλοντος της  Δ΄ τάξης, μελετήσαμε το γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας μας ,συμπληρώσαμε και πλαστικοποιήσαμε την ταυτότητά της.Ιδού το αποτέλεσμα:




Τρεις Ιεράρχες: οι προστάτες των γραμμάτων!

 









Αξονας συμμετρίας










Στολίζουν την τάξη μας